Publicerad 2023-11-17

Argentinas segersvit stannade vid 14.

Laget förlorade hemma mot Uruguay i en hetsig historia.

– De måste lära sig att visa respekt, säger Lionel Messi efter matchen.

Uruguayanerna – med argentinaren Marcelo Bielsa på tränarbänken – slog värsta rivalerna på La Bombonera i Buenos Aires med 2–0.

– De är en tuff motståndare, och det var svårt för oss att spela vårt spel, säger Lionel Messi enligt Clarín.

Barcelonas Ronald Araujo och Liverpools Darwin Nunez gjorde målen för Uruguay – men efterspelet handlar om något helt annat.

Gjorde obscen gest

Det första stora bråket inträffade 20 minuter in i matchen efter en situation på mittplan. Samtliga spelare från båda lagen involverades och Lionel Messi var riktigt irriterad när han måttade en armbåge mot gästernas Mathias Olivera.

Tre minuter senare brakade det loss igen när Messi höll på att dribbla sig förbi två försvarare men drogs ned och tilldömdes frispark. Uruguays mittfältare Manuel Ugarte sa något till Messi varefter dennes lagkamrat Rodrigo De Paul kom till undsättning.

Under VM förra vintern skämtades det friskt om att De Paul fungerade som en sorts livvakt till Messi, något Ugarte inte var sen att spinna vidare på när han satte sin tunga mot sin ena kind och gjorde en obscen gest med anspelning på oralsex.

Första förlusten sedan VM

Efter matchen var Messi inte alls nöjd med motståndarnas beteende.

– Jag föredrar att inte snacka så mycket, de yngre spelarna måste lära sig av oss äldre. De måste lära sig att visa respekt. Det här mötet har alltid varit tufft, men man har visat respekt för varandra, säger han.

Förlusten var Argentinas första sedan 1–2-plumpen mot Saudiarabien i VM-gruppspelet förra vintern. Laget behåller dock sin ledning i det sydamerikanska VM-kvalet.

Argentina-Brasilien spelas natten till onsdag nästa vecka med avspark klockan 01.30. Se den med Plus!