Publicerad 2018-09-17

Robin Olsen räddade Roma mot Chievo.

Målvakten hyllas i italiensk media.

”Olsen räddar oavgjort”, skriver Corriere dello Sport.

Roma fick en fin start hemma mot Chievo, laget gick fram till 2–0 under den första halvtimmen. Men matchen svängde i andra halvlek.

Chievo kom tillbaka till 2–2 efter mål av Valter Birsa och Mariusz Stepinski. Det slutade med en poäng för Roma.

Men i slutsekunderna var det dock nära att laget hade blivit nollat på hemmaplan. Romas utespelare får tacka Robin Olsen som gjorde en fin räddning på Emanuele Giaccherinis skott sent i matchen.

”Roma måste tacka Olsen som med 15 sekunder kvar av matchen stod för ett mirakel när han räddade Giaccherinis skott”, skriver Gazzetta dello Sport.

Högt betyg

Den italienska tidningen ger Olsen sex av tio i betyg efter insatsen mot Chievo. Corriere dello Sport väljer dock att ge Olsen en sjua, ett betyg som gör honom till bäst i laget tillsammans med Alessandro Florenzi och Stephan El Shaarawy. Tidningen skriver att Robin Olsen räddade Roma.

Mattias Svanberg fick göra sitt första framträdande i Serie A med Bologna. Det blev dryga 20 minuter för den före detta Malmö FF-spelaren.

Svanberg får fem av tio i betyg i Gazzettan. Tidningen menar att han var inblandad i en duell strax före Genoas segermål.