Klar dominans från Borussia Dortmund.

Ändå vann Tottenham – med totalt 4–0.

”Spurs” tog sig komfortabelt vidare till kvartsfinal i Champions League.

Tottenham hade ett gyllene läge att avancera till kvartsfinal i Champions League.

Detta efter en betryggande 3–0-seger i det första mötet med Borussia Dortmund på Wembley.

Då saknade dock Bundesliga-ledarna nyckelspelare som Marco Reus och Paco Alcacer.

”Total dominans”

I kvällens returmöte i Tyskland var duon tillbaka – något som märktes i den första halvleken.

Dortmund ägde spelet totalt de första 45 minuterna och radade upp heta chanser – men som tur var för Tottenham hade målvakten Hugo Lloris vaknat på rätt sida.

Fransmannen svarade för en handfull svettiga räddningar och såg till att ställningen var 0–0 i halvtid.

– Det är total dominans från Dortmund, konstaterade Lars Lagerbäck i Viasats studio.

Kane frälste ”Spurs”

Men hemmalagets ineffektivitet skulle straffa sig.

För tidigt i den andra halvleken stack plötsligt Tottenham upp i ett anfall där Moussa Sissoko hittade en fristående Harry Kane.

Fri med målvakten Roman Bürki gjorde anfallaren inget misstag och placerade bollen hårt in nätmaskorna. Något som innebar att Dortmund var tvungna att göra fem mål, vilket blev en övermäktig uppgift.

– Lloris räddar dem (Tottenham). Det hade kunnat vara ett par måls ledning för Dortmund, säger Lagerbäck.

Matchen slutade 0–1 vilket betyder att Tottenham med totala segersiffrorna 4–0 är vidare till kvartsfinal i Champions League, detta för första gången sedan 2011 och andra gången i klubbens historia.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se