Uppdaterad 2018-06-15 | Publicerad 2018-06-11

Sista testet inför VM – då gick Belgien på knock.

De slog Costa Rica med 4-1.

– Fortsätter vi så här blir det ett bra VM, säger tvåmålsskytten Romelu Lukaku.

Det började visserligen inget vidare för ”De Rode Duivels”. 24 minuter in i VM-genrepet tog Costa Rica överraskande ledningen med 1-0 via Sporting-spelaren Bryan Ruiz.

Men Dries Mertens kvitterade snabbt till 1-1 – sedan lossnade allt för Belgien.

Lukaku tvåmålsskytt

Samme Mertens hann spela fram Romelu Lukaku till 2-1 innan den första halvleken var över – och tidigt i den andra avslutade Lukaku ett mönsteranfall genom att nicka in 3-1.

– Jag hade bra självförtroende inför den här matchen, säger Manchester United-anfallaren efteråt.

Lukaku hade även ett finger med i spelet vid 4-1 (slutresultatet) då han, i stället för att gå på eget avslut, serverade anfallskollegan Michy Batshuayi som kunde lägga in bollen i öppet mål.

19 raka utan förlust

Belgien – som av många experter pekas ut som en möjlig guldutmanare i VM – spelar sin första gruppspelsmatch den 18 juni, mot Panama.

De kliver in i VM med en svit på 19 förlustfria matcher. Den senaste förlusten kom i en träningsmatch mot Spanien hösten 2016.

– Vi har många bra spelare som kan kliva fram. Fortsätter vi så här blir det ett bra VM, säger Lukaku.

Costa Rica kliver in i VM den 17 juni då man ställs mot Serbien.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se