Ny tung förlust för Olsen och Roma

Publicerad 2018-09-23

Överkört av Real Madrid i veckan.

I dag kom en ny smäll för Robin Olsen och hans Roma när Bologna vann med 2–0.

Robin Olsen hade en svettig onsdagskväll när Real Madrid enkelt slog Roma med 3–0 i premiären av Champions League.

Trots tre insläppta mål hyllades den svenske landslagsmålvakten efter matchen av italienska medier.

”Att det inte blev något målkalas var hans förtjänst. Robin verkar vara redo att bli Batman”, skrev Gazzetta dello Sport bland annat.

Svanberg i startdebut

Under söndagen mötte Roma Bologna på bortaplan i Serie A. Där blev det en ny tung förlust.

Mattiello och Santander, båda med Federico som förnamn, överlistade Olsen i varsin halvlek och ordnade en 2–0-seger för Bologna, deras första för säsongen.

I Bologna gjorde förre Malmö FF-spelaren Mattias Svanberg sin första match från start. Han spelade 61 minuter innan han byttes ut.

Ingen vinst sedan premiären

Roma hade ett kraftigt övertag i skottstatistiken med 9–2 i skott på mål och 20–7 i målchanser, men lyckades inte förvalta lägena. De har fortfarande inte vunnit i Serie A sedan premiäromgången.

Därefter har man spelat två oavgjorda matcher medan övriga slutat med förlust. Roma ligger tolva i tabellen medan Bologna parkerar på en 18:e plats.

I övrigt spelade Oscar Hiljemark hela matchen för Genoa som föll med hela 1–4 borta mot Lazio.