Liverpool besegrade Tottenham på bortaplan

Publicerad 2018-09-15

Liverpool behåller greppet om Premier League.

Serieledarna besegrade Tottenham i omstarten efter att målkameran hjälpt gästerna.

– Vi dominerade i 85 minuter och skapade massiva problem, säger Jürgen Klopp till Sky Sports.

Liverpool FC

Liverpool ledde Premier League med fyra segrar på lika många matcher inför omstarten. Landslagsuppehållet verkar inte ha försämrat lagets form.

Mot Tottehman blev det tre nya poäng.  Hemmalaget lyckades inte skapa några riktiga farligheter i den första halvleken, det gjorde dock Liverpool.

Mohamed Salah hade ett friläge efter 25 spelade minuter, men Michel Vorm räddade. I den 39:e minuten kom i stället ledningsmålet.

Tottenham pressade

Efter en hörna blev det rörigt i Tottenhams straffområdet och Georginio Wijnaldum fick på en bra nick. Vorm boxade undan bollen, men målkamerorna visade att bollen var över linjen och Liverpool hade 1-0.

I den andra halvleken ökade Roberto Firmino på till 2-0.

Tottenham jagade en reducering och i den tredje tilläggsminuten satte Erik Lamela snyggt 1–2.

Men målet kom för sent.

Hemmalaget hade tryck mot gästernas mål i slutminuterna och ville ha straff när Son Heung-Min föll i straffområdet. Men domaren friade och Liverpool kunde hålla undan och ta tre viktiga poäng i toppstriden.

– Vi dominerade i 85 minuter och skapade massiva problem. Det var väldigt bra. Jag tog det inte för givet för de kom tillbaka efter en intensiv period utomlands.  Men jag respekterar verkligen att de höll sig till planen. De jobbade väldigt hårt och gjorde en bra insats, säger Jürgen Klopp till Sky Sports.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se