Siffran 13 förknippas med otur.

Det fick Leon Goretzka känna vid i kväll.

Efter 13 sekunder mot Augsburg gjorde han självmål.

Bayern München fick en mardrömsstart borta mot Augsburg. Allra sämst mådde nog Leon Goretzka.

Augsburg gick till anfall direkt efter avspark i matchen. Bollen spelades in från vänsterkanten och Goretzka hade inte koll på läget när han skulle hjälpa till i Bayern Münchens försvarspel. Han kom fel och stötte in bollen i eget mål bredvid Manuel Neuer.

Tretton sekunder tog det. Det är säsongens snabbaste mål i Bundesliga och det snabbaste ledningsmålet någonsin för Augsburg. Det är tredje gången det blir självmål i första spelminuten i Bundesliga.

Blev månadens spelare

En kvart efter målet kvitterade Bayern. Kingsley Coman stötte in 1–1 från nära håll.

Ji Dong-Won gav hemmalaget ledningen igen bara minuter senare. Men Coman fick sista ordet. Han kvitterade till 2–2 på stopptid i första halvlek. Det var hans två första ligamål den här säsongen.

David Alaba gav Bayern ledningen med 3–2 i inledning av andra halvlek. Det blev slutresultatet.

Leon Goretzka öste in mål i omstarten av Bundesliga i januari, han fick sedan pris som månadens bästa spelare.