Förlust – men Häcken vidare i kvalet

Publicerad 2018-07-19

Häcken förlorade returen mot FK Liepaja från Lettland men är ändå vidare i kvalet till Europa League. Gästerna kunde vinna matchen med 2–1 (1-1) sedan Girts Karlsons avgjort matchen i den 85:e minuten. Häcken går dock vidare med 4–2 sammanlagt.

– Vi gör ingen bra match. Vi är för slarviga och klarar inte att spela oss ur situationerna när de pressar oss högt, säger lagkaptenen Rasmus Lindgren till Viasat.
Liepaja tog ledningen redan efter elva minuter genom El Hadji Gueve, men målet av Häckens Nasiru Mohammed i den 42:a minuten gjorde att Häcken fick arbetsro. Visserligen kunde Girts Karlsons göra ett segermål i slutet av matchen, men Häcken var aldrig hotade.
I nästa omgång ställs Häcken mot på pappret klart tuffare motstånd i form av Emil Forsbergs tyska klubb Leipzig.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.