Sänkte lagkamraten – sen nätade Drogba

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-01-15

Drogbas Elfenbenskusten körde över Essiens Ghana

Elfenbenskusten är klart för kvartsfinal i Afrikanska Mästerskapen efter 3–1 mot Ghana.

I händelsernas centrum: Chelsea-stjärnan Didier Drogba.

Anfallaren skickade först ut Chelsea-polaren i Ghana, Michael Essien, på bår.

Sedan nickade han vackert in 3–0.

– Det var en bra laginsats, vi tog de poäng vi behövde, säger Drogba i Eurosport.

På förhand var det tänkt som ett toppmöte i grupp 2 i Afrikanska Mästerskapen.

Men Elfenbenskusten var klart vassare än Ghana. Och många hade sett fram emot matchen i matchen mellan Chelsea-stjärnorna Didier Drogba och Michael Essien.

Essien kom in, klev av och kom in igen

Men den fick vänta på sig lite då småskadade Essien kom in först efter paus. Och då hade Gervinho redan hunnit ge Elfenbenskusten ledningen. Essien hann inte vara inne länge innan Didier Drogba satt in en rejält tuff tackling som tvingade lagkamraten av planen; utburen på bår. Essien kom dock tillbaka efter knappa fem minuter.

Vann – med tio man

Elfenbenskusten fick Emmanuel Eboué utvisad en bit in i andra halvlek. Men vad gjorde det? Inte mycket. Laget fortsatte att trumma på och kunde utöka ledningen genom Siaka Tiéné. Och så avslutade Didier Drogba lagets målskörd genom att vackert nicka in 3–0.

Ghana tröstmålade på en tveksamt dömd straff, inslagen av Asamoah Gyan, i matchens sista minut.