Mardrömsstarten för krislaget – mål efter 16 sekunder

Publicerad 2019-09-08

Ett Djurgården med sju raka förluster kämpar för sin fortsatta damallsvenska existens.

Då är det inte optimalt att ge bort baklängesmål borta mot serieledare efter 16 sekunder.

Stockholmslaget fick en mardrömsstart i 1–3-förlusten mot Rosengård.

De flesta i publiken hade knappt hunnit tagit fram sin biljett vid biljettentrén på Malmö IP innan det damallsvenska krislaget Djurgården, sju raka matcher in på en förlustsvit, hade gett sig själva en rejäl uppförsbacke – ännu en gång.

En fullkomligt misslyckad pass från försvaret gav serieledande hemmalaget Rosengård ett gratisläge direkt i matchen. Anna Anvegård gjorde inga som helst misstag och 1–0-bollen låg därmed i nät bara 16 sekunder efter avsparkssignalen hade gått.

– Det är ju tufft. Vi bjuder ju på ett mål. Det blir uppförsbacke direkt, säger Hanna Folkesson till SVT.

Tidigt byte

Som om inte det var nog tvingades tränaren Pierre Fondin, i sin andra match efter att ha ersatt Joel Riddez vid Djurgårdsrodret, till ett byte redan i minut 12 när Irma Helin tvingades bryta matchen med en befarad skada.

Ersättaren Mia Jalkerud hade knappt hunnit in på planen innan Anna Anvegård petat dit 2–0 efter en tilltrasslad hörnsituation.

– Vi gjorde en väldigt bra första halvlek. Vi rullade boll och skapade chanser, säger tvåmålsskytten till SVT efter första halvlek.

Trots söndagens mardrömsstart så skulle dock Djurgården resa sig något spelmässigt i andra halvlek. Efter flertalet fina lägen så var det Mia Jalkeryd som med knappt 20 minuter kvar hittade ett reduceringsmål.

Bottenstrid

I slutändan skulle dock Rosengård ändå punktera matchen – via Hailie Maces 3–1-mål.

Samtidigt som Rosengård via segern lyckades att distansera sig från tvåan Vittsjö i toppstriden så kämpar Djurgården fortsatt i en desto mörkare del av tabellen. Efter 15 spelade matcher har det inför säsongen storsatsande Stockholmslaget skramlat ihop blott nio poäng, vilket innebär att laget ligger näst sist, på nedflyttningsplats, i damallsvenskan.