Men det gjorde han inte – och tur var väl det för LA Galaxy.

Svensken blev nämligen stor matchhjälte med ett mål och en assist.

– Ett fantastisk mål av Ibrahimovic, säger TSN:s expertkommentator.

Det är känt sedan tidigare att Zlatan inte gillar att spela på konstgräs och förra säsongen stod han över flera matcher under grundserien.

Det spekulerades också inför matchen mot Vancouver att Los Angeles Galaxy skulle vila sin stjärnanfallare.

Men Zlatan kom till start för LA Galaxy – som höll på att få en mardrömsstart. Redan i den första minuten fick hemmalaget Vancouver straff.

Fick mål bortdömt

Hemmalagets Ali Adnan försökte sig på en panenka-straff, men lyckades inte lika bra som Zlatan Ibrahimovic förra helgen och Galaxys målvakt David Bingham kunde rädda retfullt enkelt.

Tidigt i den andra halvleken var Ibrahimovic nära att ge Galaxy ledningen. Han satte bollen i nät på volley, men det dömdes bort för en knapp offside.

Låg bakom båda målen

Men sedan gick det bättre.

Först serverade Zlatan lagkamraten Daniel Steres som nickade in 1–0 i den 63:e minuten.

– Man vet att han (Zlatan) kommer klara av det så för mig handlar det bara om att sätta mig i rätt position, säger Steres till klubbens hemsida.

Och mindre än tio minuter senare bjöd svensken publiken på ett klassmål. Han tog ner inlägget perfekt på bröstet – och dunkade upp bollen i nättaket på halvvolley.

– Ett fantastisk mål av Ibrahimovic. Han tröttnar aldrig på att göra mål, säger TSN:s expertkommentator.

LA Galaxy höll undan och vann matchen med 2–0 och tog därmed säsongens första bortaseger.

Efter matchen skickade Ibrahimovic en kaxig hälsning till hemmalaget Vancouver.

– Vancouver, varsågoda, skrev 37-åringen på Instagram.

Alla matcher i Serie A, La Liga och MLS sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)