Då vann AIK för första gången på nio matcher.

Den ifrågasatta värvningen Lamine Dabo, 19, fick också sina första a-lagsminuter i den svartgula tröjan.

AIK Fotboll

AIK kan lämna Norrköping med ett stärkt självförtroende inför den allsvenska omstarten. Detta efter en 2–1-vinst på Platinum Cars arena.

Det var IFK Norrköping som tog ledningen redan i åttonde minuten genom Kristoffer Khazeni, som gjorde lite vad han ville den första halvtimmen av matchen.

– Det är bra spelat hela vägen. Khazeni blir ensam med (Samuel) Brolin, säger NT:s kommentator Andreas Åberg.

Men nästjumbon kunde vända matchen efter ett nickmål av Omar Faraj, och Bilal Husseins mål på John Guidettis assist.

Segern var AIK:s första på nio matcher, sedan Stockholmsderbyt mot Hammarby på Friends arena i april, där hemmalaget vann med 2–0.

Dabos första minuter

Den mycket ifrågasatta värvningen Lamine Dabo fick hoppa in i 78:e minuten, tillsammans med ungdomsspelaren Jonah Kusi-Asare, 15.

Det var Dabos första minuter i a-laget sedan han anslöt till AIK i våras, och hans inträde på planen möttes av stora applåder från de tillresta AIK-supportrarna.

Dabo, 19, värvades i mars från CE Constància, som spelar i spanska division fem.

Huvudtränare Andreas Brännström berättade för Sportbladet i april att innermittfältaren då inte höll allsvensk nivå.

– Just nu gör han inte det. Det blir någon form av utvärdering de närmsta veckorna. Så får vi se vilken träningsmiljö han ska vara i, sa Brännström.

Efter spel i AIK:s P19-lag under våren blev det nu tolv minuter plus tillägg i första a-lagsmatchen för Dabo.

Även Kusi-Asare gjorde sina första a-lagsminuter.

Snart omstart

Allsvenskan är tillbaka lördag 1 juli efter ett kortare uppehåll.

Då möter AIK Brommapojkarna på Grimsta IP.

Norrköping, som ligger på åttonde plats i tabellen, ställs mot BK Häcken på hemmaplan söndag 2 juli.