Bitter Mourinho – trots finalplats i ligacupen

Hull fick tveksam straff: "Jag blev inte uppvisad på läktaren"

Uppdaterad 2017-01-27 | Publicerad 2017-01-26

José Mourinho fyllde år. Manchester Uniteds spelare gav managern en final i ligacupen i present.

Men storlaget var pressat och Mourinho bitter efter att Hull fått en tveksam straff och vunnit matchen med 2–1.

– Det blev 1–1. Vi är fortfarande obesegrade. Jag tycker 18 matcher utan förlust är fantastiskt, säger den portugisiske managern.

Manchester United hade med sig 2–0 efter första semifinalmötet i ligacupen på Old Trafford för drygt två veckor sedan till returen i Hull.

Men det var hemmalaget Hull, nästjumbo i Premier League, som visade mest vilja i en ganska avslagen första halvlek på KCOM Stadium.

Skänk från domaren

Ändå var 1–0 något av en skänk från domaren Jonathan Moss, som lyckades upptäcka någon form av knuff från Manchester Uniteds Marcos Rojo och blåste straff för hemmalaget.

Tom Huddlestone tryckte säkert in straffen, 1–0, i 35:e minuten.

Manchester United spelade håglöst och Zlatan Ibrahimovic på topp fick få bra bollar att jobba med. När han fick det vid ett sällsynt tillfälle avslutade svensken bra i steget och tvingade Hullmålvakten David Marshall till en kvalificerad räddning nere vid vänster stolpe.

Kanske plockade José Mourinho fram en portugisisk hårtork i pausen för det var ett mer löpande, hårdare arbetande och vassare Manchester United som satte fart i den andra halvleken.

Fint förarbete av Zlatan

Zlatan Ibrahimovic (i misstänkt offsideläge) plockade upp bollen långt ute till vänster, stack in bollen fint till Marcus Rashford som släppte snett inåt bakåt. Paul Pogba lyckades precis få fram foten och petade med en klassisk tåfjutt in 1–1 mellan benen på en av Hullförsvararna och otagbart för målvakten Marshall i 66:e minuten.

Den fotbollsmässigt betydligt bättre andra halvleken blev också ett drama till slut.

Ett riktigt drömanfall av Hull – Lazar Markovic ut till David Meyler till höger, inspel på volley och Omar Niasse 2–1 (85) i öppet mål – satte rejäl press på Manchester United.

Dags för femte titeln?

Men storlaget höll undan och är tack vare 3–2 sammanlagt klart för final i ligacupen, turneringen som Manchester United tidigare vunnit fyra gånger (1992, 2006, 2009 och 2010).

Finalen mellan Southampton och Manchester United spelas 26 februari på Wembley.

Trots avancemanget var det ett märkbart irriterat födelsedagsbarn som tog plats för en mycket kort intervju hos Sky Sports efter slutsignalen.

Mycket upprörd Mourinho

Med i bagaget, José Mourinhos ofta återkommande kritik mot domarna, och denna kvällen i synnerhet den tveksamma straff för Hull som satte Manchester United under hård press.

– Jag vill bara säga grattis till mina spelare, säger Mourinho till Sky Sports. Det blev en svår väg att nå finalen.

– Jag är lugn, jag skötte mig på bänken, jag blev inte uppvisad på läktaren, och ingen ytterligare bestraffning.

– Så inga fler ord från mig, sa Mourinho och lämnade tv-intervjun med bestämda steg.

Förnekar att sviten tog slut

Men fler ord kom. Senare efter matchen uttalades sig managern angående den förlustfria svit på 17 raka förlustfria matcher, i alla turneringar, som tog slut mot Hull.

– Det blev 1–1. Vi är fortfarande obesegrade. jag tycker att 18 matcher utan förlust är fantastiskt, säger han enligt Daily Mail och tillägger:

– Jag såg inte Hulls första mål. Vi firar, vi är i final. Jag vill inte prata om straffen eller prestationen. Vi hade allt under kontroll, och något hände som öppnade upp matchen.

Se fler höjdpunkter på viasaportsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se