Ryssland tog sin första EM-seger någonsin.

Men skulle Italiens kvitteringsmål blivit godkänt i slutminuterna?

– Det känns inte som offside, säger TV4:s expert Hanna Marklund.

Italien målades upp som den främsta utmanaren till att ta en andraplats i Sveriges grupp – men för att det ska bli verklighet ser det nu mycket mörkt ut.

Detta efter en mardrömsstart på EM där Ryssland mycket överraskande vann med 2–1.

Redan efter 25 minuter hade ryskorna en betryggande 2–0-ledning efter mål av Elena Danilova och Elena Morozova.

– Mycket överraskande, konstaterade Hanna Marklund i halvtid.

Först i slutet av andra halvlek vaknade Italien när Ilaria Mauro styrde in reduceringen i den 89:e minuten.

”Ska godkännas”

Och bara minuten senare trodde alla att Elisa Bartoli hade kvitterat men domaren bedömde att vänsterbacken var offside innan hon stötte bollen i mål.

Reprisen visade dock att det var långtifrån glasklart att italienskan var på fel sida av försvarslinjen.

– Det känns inte som offside, det ser ut som att hon är exakt i linje. Det målet ska godkännas, säger Hanna Marklund.

– Det är svårt för domaren men man ser tydligt att hon är på rätt sida.

Kort därpå dansade bollen på mållinjen och på något mirakulöst sätt lyckades inte italienske kaptenen Melania Gabbiadini stöta in den i mål.

Ryssland lyckades hålla undan och tog därmed sin första EM-seger i historien.

Sverige fick oavgjort i sin första match mot Tyskland efter en mållös match.