Viktig seger för AFC i bottenstriden - Elm utbytt skadad

”Jag har inte jätteont”

Publicerad 2019-07-13

AFC Eskilstuna följde upp det oavgjorda resultatet mot Djurgården med att ta tre viktiga poäng i bottenstriden under lördagskvällen.

Kalmar FF besegrades med 3–1, där viktige kuggen Rasmus Elm gick av skadad i slutminuten.

– Känslan är att det inte är jättefarligt, men jag har haft fel förr, säger Elm till Barometern.

Inför matchen låg Kalmar FF på en trettondeplats i den allsvenska tabellen, precis ovanför kvalstrecket två poäng före GIF Sundsvall. Samtidigt var AFC Eskilstuna jumbo på sistaplats - med fem poäng upp till just Kalmar på säker mark.

Med andra ord var matchen på förhand ett laddat ångestmöte, där ingen av lagen ville förankra sig djupare ner i bottenstriden.

AFC tog tidigt ledningen

Laget som tog kommandot direkt var hemmalaget AFC. Efter bara en och en halv minut gav Samuel Nnamani Eskilstuna ledningen, anfallarens femte mål för säsongen. I den 27:e minuten utökade sedan Ousmane Camara till 2–0, fint framspelad av Gustav Jarl.

– Det är självklart inte tillräckligt bra. Vi måste verkligen höja oss i andra, sa Måns Söderqvist i halvtid till C More.

Kalmar kom också tillbaka i andra, och reducerade efter 67 spelade minuter genom Viktor Agardius.

Men det var AFC som skulle få sista ordet.

Med kvarten kvar att spela stänkte inhopparen Wilhelm Loeper in segermålet till 3–1, ett lågt skott intill den bortre stolpen.

Elm skadad i slutskedet - byttes ut

Därmed åkte Kalmar på tredje raka förlusten. AFC däremot tog en enormt viktig seger i bottenstriden, inför 1 826 åskådare på Tunavallen, och går därmed upp på samma poäng som Falkenberg och GIF Sundsvall i tabellen.

I slutskedet av matchen linkade Kalmars Rasmus Elm av skadad, där det såg ut som att knät fick sig en smäll, med hjälp av det medicinska teamet. Sett till minspelet såg det inte jättebra ut, men efter matchen hade tränaren Magnus Pehrsson inga besked att ge.

– Det har jag faktiskt ingen aning om, det hände nu precis. Jag har inte haft någon kommunikation med varken han eller det medicinska teamet. Det här hände ganska snabbt, säger Kalmar-tränaren till C More.

”Inte jättefarligt - men har haft fel förr”

Några timmar efter slutsignalen har huvudpersonen själv lite mer klarhet kring situationen.

– Jag hoppade upp i luften, fick en tackling och landar lite fel. Det känns som att jag har trampat igenom som man kan göra med hälen, fast med knäet. Jag landade lite på utsidan av foten och det kan ha strålat till lite. Jag har inte jätteont nu i alla fall, säger Rasmus Elm till Barometern.

Enligt tidningen var mittfältaren lindad runt det högra knäet efter matchen, och haltade grovt.

– Känslan är att det inte är jättefarligt, men jag har haft fel förr.