Fredrik Olsson sänkte Mjällby

André Calisir, J-Södra.

Två mål på tre minuter.

Skyttekungen Fredrik Olsson sänkte Mjällby och förde J-Södra närmare allsvenskan.

I den senaste omgången, då J-Södra föll med 0–2 mot Degerfors på Stora Valla, hade Fredrik Olsson spelat färdigt redan efter 28 minuter. Anfallaren fick krampkänning i baksidan av ena låret, ville inte riskera en allvarligare skada och blev utbytt.

Under måndagen, då hans förra klubb Mjällby gästade Stadsparksvallen i Jönköping, var han tillbaka – och det på allvar.

Tidigt avgörande

Fredrik Olsson gjorde två mål inom loppet av tre minuter och sköt J-Södra ytterligare ett steg närmare allsvenskan.

3 314 åskådare såg 30-åringen smeka in bollen som betydde 1–0 bakom Mjällby-målvakten Mattias Asper och strax därefter stötte han in en målvaktsretur efter ett närskott från Tommy Thelin.
Då hade matchen pågått i 17 minuter, och var i princip avgjord.

– Jag fick en bra passning från (Daryl) Smylie, kunde rulla bollen stolpe-in och sedan kan jag hugga på en retur. Vi leder fullt rättvist, sa Fredrik Olsson till TV4 Sport efter första halvlek.

Nära allsvenskt avancemang

Han, som blev utbytt i den 64:e spelminuten, har nu gjort 13 mål och toppar skytteligan.

Matchen slutade 2–0 – och det var ett resultat i underkant. J-Södra kom till avslut 16 gånger mot tabelljumbon, men med ett antal svettiga räddningar höll Asper siffrorna nere.

Med sju matcher kvar  att spela leder J-Södra Superettan, fyra poäng före Östersund och ytterligare åtta poäng före Sirius, som ligger på kvalplats.

Smålänningarna, som bara har förlorat tre matcher i år, är väldigt, väldigt nära ett allsvenskt avancemang