Barcelona bröt 16 år lång svit

Publicerad 2018-04-17

Senast var 6 april 2002.

För första gången på 16 år startade Barcelona en match utan en enda spelare från akademien La Masia.

Marc ter Stegen fick i kväll vara lagkapten för första gången sedan ankomsten till Barcelona. Det slutade med att han släppte in två mål i 2–2-mötet med Celta Vigo.

Men det var inte det mest anmärkningsvärda i kväll.

För första gången på 16 år startade Barcelona utan en enda spelare från akademien La Masia. Senast det hände var 6 april 2002.

Barcelona har spelat 40 matcher i La Liga utan förlust.

Dembele nätade

Ousmane Dembele öppnade målskyttet i den 36:e minuten när han tryckte in 1–0 med vänsterfoten efter en omställning. Några minuter senare kvitterade hemmalaget genom Jonathan Castro.

I den 64:e minuten tog Barcelona ledningen igenom efter att ha rullat upp Celta Vigos försvar. Paco Alcacer stötte in bollen från nära håll. Iago Aspas stötte in kvitteringen 2–2 i den 82:e minuten.

Coutinho en av spelarna som inte var fostrade på La Masia.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se