Inter segrade i galna Milanoderbyt

Publicerad 2019-03-17

Fem mål, ett rött kort som blev gult och en domare som blåste straff samtidigt som han gick ner i spagat (!).

Det glödheta Milanoderbyt hade det mesta.

Till slut kunde Inter inkassera alla tre poäng efter 3–2 på tavlan.

Det var Inter som inledde kvällens dramatiska Milanoderby bäst.

Matchen var inte ens tre minuter gammal då Matias Vecino gav de blåsvarta ledningen.

Det tog inte mycket längre tid i den andra halvleken innan Gianluigi Donnarumma fick plocka bollen ur nätet på nytt.

Milan-målvakten sträckte ut alla sina 196 centimer för att nå bollen, men Stefan de Vrijs välplacerade nick i 51:a minuten var utom räckhåll.

Utökade ledningen på straff

Där och då såg Inter ut att ha matchen i sin hand, men Tiemoue Bakayoko reducerade kort därefter på nick.

Tio minuter senare fick Inter chansen att utöka ledningen på nytt på straff. Detta efter att Politano gjorts ner i straffområdet.

Domaren Marco Guida fick smaka på gräset även han. Samtidigt som han satte pipan i sin mun tappade han fotfästet och gick ner i en ofrivillig spagat. Lyckligtvis klarade sig ljumskarna och straffen såg ut att vara korrekt dömd.

Rött kort blev gult

Lautaro Martinez gjorde sedan inget misstag från elva meter och 3–1 var ett faktum.

Milan reducerade ytterligare en gång kort därefter men drabbades i slutminuterna av en utvisning – trodde alla.

Efter VAR-granskning ändrades dock Andra Contis röda kort färg och Milan kunde fortsätta jaga kvitteringen med elva man.

Domarna annonserade sex minuters tilläggstid och Milan var ytterst nära 3–3 flera gånger om på tilläggstid. Inter kunde med nöd och näppe hålla undan och tog därmed över tredjeplatsen i Serie A från rivalerna.