Bröt Tysklands nolla efter åtta månader

Publicerad 2017-03-26

Tyskland dominerar grupp C i VM-kvalet - laget har inte släppt in ett mål sedan EM i Frankrike.

Men Azerbajdzjan bröt sviten på söndagen.

Dimitrij Nazarov, 26, tryckte in bollen bakom målvakten Bernd Leno.

Tyskland nådde semifinal i EM i Frankrike 2016. Där fick det tyska laget ge sig efter 0–2 mot hemmanationen.

Sedan dess har det blivit sju matcher utan ett enda insläppt mål för Tyskland. Inför bortamötet med Azerbajdzjan hade tyskarna 16–0 i målskillnad efter fyra kvalmatcher.

Som väntat tog Tyskland ledningen i VM-kvalmatchen. Efter knappt 20 minuter i Baku ordnade Andre Schürrle 1–0 för tyskarna.

Målskytten spelar i Tyskland

I minut 31 kom kallduschen för Tyskland.

Dimitrij Nazarov, till vardags i 2.bundesliga-klubben Erzgebirge Aue, ordnade 1–1 för hemmanationen. Azerbajdzjan fick en omställning och Nazarov fyllde på och fick bollen till vänster i straffområdet. Han tog sig inåt i banan och sköt in kvitteringen.

Det var första målet Tyskland släppte in sedan den 7 juli 2016. Men Azerbajdzjan glädje blev kortvarig.

Två mål på tio minuter

Tyskland tog dock ledningen innan första halvlek var över.

Thomas Müller ordnade 2–1 i 36:e minuten och strax före halvtid nickade Mario Gomez in 3–1.

Schürrle fastställde slutresultatet 4–1 i den 81:e minuten.

Tyskland har maximala 15 poäng efter fem kvalmatcher.