Efter utskåpningen: Är värst – på 30 år

Uppdaterad 2017-08-17 | Publicerad 2017-08-16

Överkört av antagonisten.

Efter sammanlagt 1–5 i supercupen mot Real Madrid blev Ernesto Valverde sämst – på 30 år.

Sedan 1987 har ingen annan Barcelona-tränare förlorat säsongens två första tävlingsmatcher.

I det första mötet blev Cristiano Ronaldo inbytt, målskytt – och utvisad.

Inför returen i natt kom också en fem matcher lång avstängningsdom som fick den 32-årige superstjärnan att reagera starkt.

Det är omöjligt att inte reagera på det här: fem matcher! För mig är det överdrivet och löjligt, det kallas förföljelse”, skriver han på Instagram.

Om han saknades på Santiago Bernabéu-stadion?

Knappast.

Utan Ronaldo – även Gareth Bale och Isco saknades – spelade Real Madrid ut ärkerivalen Barcelona.

”Nästan äckligt bra”

Och dramatiken var över innan matchen knappt ens hunnit starta.

Huvudstadsklubben hade redan 3–1 i bagaget från det första mötet och redan efter fyra minuter slog Marco Asensio till med ett drömmål.

En bit utanför straffområdet skickade den 21-årige spanjoren i väg en välplacerad projektil fram till 1–0 till Real Madrid.

– Oj, oj, oj, utbrister Eurosports expert, Anders Svensson.

– Han tvekar inte, lägger upp den – och smack. En fantastisk bollbana, fortsätter den förre svenske landslagsmannen.

Real Madrid hade ett stort bollinnehav i den första halvleken, 9–1 i avslut (4–0 i avslut på mål) och Karim Benzema hann också kruta in 2–0-målet innan halvtidsvilan.

– Det är klacksparkar hit och dit och stor rörelse. De är nästan otäckt bra, säger Svensson om Real Madrids första halvlek.

Bara två tidigare i historien

Lionel Messi träffade ribbans undersida i upptakten av den andra halvleken, men närmare ett mål än så var inte Barcelona.

Real Madrid vann matchen med 2–0 och supercupen med sammanlagt 5–1 och för Ernesto Valverede är det extra dystert.

Han är sämst – på 30 år.

Tidigare hade bara två tränare i Barcelonas historia förlorat säsongens två inledande matcher av tävlingskaraktär, JJ Nogues 1942 och Luis Aragones 1987, enligt den Spanien-sationerade ESPN-skribenten Dermot Corrigan.