Jätteblunder – sedan spårade spelarna ur

Publicerad 2012-02-05

Ghana till final efter en målvaktstavla

Tunisiens målvakt Aymen Mathlouthi tappade bollen vid ett inlägg. Det avgjorde matchen.

Aymen Mathlouthi lär inte sova gott på nätterna den närmaste tiden.

Tunisiens målvakt gjorde en grov blunder och gav bort semifinalplatsen i Afrikanska mästerskapen.

Ghana vann med 2-1 i en match som spårade ur i förlängningen.

Matchen mellan Ghana och Tunisien blev 1–1 efter full tid. Förlängningen krävdes för att skilja lagen åt och tio minuter in i den kom avgörandet.

Ghana skickade in ett högt inlägg från högerkanten och Tunisiens målvakt Aymen Mathlouthi skulle bara gå ut och plocka ner bollen.

Målvakten hoppade upp och greppade bollen, men tappade den sedan på vägen ner. En kraftig blunder som gav André Ayew öppet mål och han gjorde inget misstag.

Rött kort efter armbåge

Tio minuter senare blev Tunisiens Aymen Abdennour utvisad då domaren ansåg att han hade delat ut en armbåge.

Efter det röda kortet var spelarna uppretade och det delades ut efterslängar och bråkades en del på planen.

Domaren Alioum behövde dock inte dra upp några fler röda kortet ur sin ficka.

Ghana, Mali, Elfenbenskusten och Zambia är vidare till semifinal i Afrikanska mästerskapen.