Tre såg rött i hatmatchen

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-28

Tre röda kort tog Egypten till final

Stämningen var het när Egypten hade revansch att utkräva för förlusten i VM-kvalen mot Algeriet.

Algeriet var värst med tre röda kort som, tillsammans med en omdiskuterad straff, låg till grund för Egyptens 4-0-seger.

– Det här var den viktigaste matchen i våra liv, säger matchhjälten Mohamed Zidan i Eurosport.

Efter turbulensen kring lagens möten i VM-kvalet i höstas hade semifinalen i Afrikanska mästerskapen mellan Egypten och Algeriet utmålats som hatmöte. De sista matcherna i VM-kvalet föregicks bland annat av att flera Algeriska spelare skadades sedan egyptiska fans kastat sten mot spelarbussen.

Omdiskuterad straff

Ladndingen blev dock för stor för ett övertänt Algeriet som fick avsluta prestigemötet med åtta man efter att tre spelare fått syna det röda kortet. Halliche var först att få lämna planen efter en ful fällning som ledde till en straff för Egypten.

Den slog Hosni Abd Rabbou in men protesterna var kraftiga från Algeriet som hävdade att spelaren stannat under sin ansats innan han slog in bollen.

Men målet godkändes och det hjälpte knappast till för att lugna de heta algerierna. Efter 70 minuter rann det över för Nadir Belhadj som hoppade in med båda sulorna i en tackling och fick rött kort direkt.

”Vi fick vår revansch”

17 minuter senare fick han sällskap i omklädningsrummet av målvakten Chaouchi som våldsamt sparkade efter en motståndare i ett försök till en ful eftersläng.

Samtidigt kunde Egypten rinna ifrån till förkrossande 4-0. Segerorganisatör var storstjärnan Mohamed Zidan med ett vackert mål som betydde 2-0 och passningen till Haidar Abdel-Shafi 3-0.

– Det här var den viktigaste matchen i våra liv. Situationen från VM-kvalet är över nu och det är bara en match men det betyder så mycket för oss att vi fick vår revansch, säger Zidan till Eurosport.