Pogba glänste mot Chelsea – tog United vidare i FA-cupen

Paul Pogba fortsätter trivas under Ole Gunnar Solskjærs ledning.

Under måndagen tog han Manchester United till kvartsfinal i FA-cupen.

Efter 0–2-förlusten sjöng Chelsea-fans om Maurizio Sarris avgång.

Malmö FF

Efter 0–6-förlusten borta mot Manchester City åkte Chelsea till Malmö förra veckan och plockade hem en 2–1-seger.

Nu väntade Manchester United hemma på Stamford Bridge i åttondelsfinalen av FA-cupen, som förhoppningsvis kunde bana väg för än ljusare tider för den hårt ansatta klubben.

Maurizio Sarri lär knappast sova lugnare efter kvällens resultat. När Kevin Friend blåste av matchen stod det 0–2 på resultattavlan.

Pogba storspelade

Dels berodde det på Victor Nilsson Lindelöfs stabila försvarsspel. En annan stor anledning till att det blev seger för gästerna var Paul Pogba. Mittfältaren levererade först en superb framspelning till lagkamraten Ander Herrera som gjorde 1–0 en halvtimme in.

Kort senare utökade Pogba på egen hand med en nick som, trots att den var hård, nog målvakten Kepa Arrizabalaga borde ha tagit.

Det innebär att fransmannen har varit direkt involverad i 15 mål på tio matcher under nye tränaren Ole Gunnar Solskjær.

– En vacker seger. I dag gjorde hela laget bra ifrån sig, allihop. Det var inte lätt. Men vi gjorde det och är väldigt nöjda, säger Paul Pogba.

Sjöng om Sarris avgång

Sarri då? Ja, fansen var i alla fall inte nådiga varken under eller efter matchen. Chelsea-supportrarna stämde in i United-sympatisörernas sång om att italienaren är på väg att få sparken.

– Ikväll hade vi otur eftersom vi spelade väldigt bra i den första halvleken men i slutet av den andra halvleken var resultatet ändå 0–2, säger Sarri.

– Detta trots att vi släppte till få chanser. Sedan spelade vi förvirrat i den andra. Jag känner av pressen att få resultaten med sig, självklart. Men inte över något annat.

Bortasupportrarna föreslog i en annan sång att deras ex-tränare José Mourinho kunde vara ett alternativ. Portugisen har trots allt redan gjort två sejourer i Londonklubben.

Härnäst väntar returen mot Malmö FF i sextondelsfinalen av Europa League.