De sexfaldiga mästarna slog de tvåfaldiga

Egypten mot Nigeria kan också skrivas sex mästerskapstitlar mot två.

Så – tillknäppt, defensivt och  taktiskt när två av Afrikas största fotbollsnationer möttes?

Knappast.

Egypten vann med 3-1 i en match som präglades av vackra mål och stor underhållning.

Egypten har två raka segrar i afrikanska mästerskapen – och har nu börjat på bästa sätt för att skaffa sig en historisk treklöver.

"The Pharaohs" slog Nigerias ”Supereagles” med 3-1 i en riktig stormatch – och det var underhållande fotboll hela vägen.

”Vi förtjänade segern”

Chinedu Obasi öppnade målskyttet för Nigeria i den första halvleken när han drog iväg en distansprojektil, men när Nigeria låg på för 2-0 vände Egypten spelet i en snabb kontring. Nigerias målvakt Vincent Enyeama kom ut helt fel, och Emad Motaeb kunde enkelt rulla in bollen i öppet mål till 1-1.

Målet blev tungt för Nigeria – och en vändning för Egypten som i den andra halvleken först fick se Ahmed Hassan dunka dit 2-1 på ett jätteskott i bortre hörnet, och sedan Mohamed Gedo sätta den sista spiken i Nigerias kista med tre minuter kvar.

– Det var ingen enkel match. Vi kämpade hårt och jag tycker att vi förtjänar segern, säger Egyptens Mohamed Zidan till Eurosport.