LONDON. Sverige har aldrig förlorat en EM-kvalpremiär och det gjorde man inte heller den här gången.

– Vi ska vara nöjda, säger svenskan efter 1–1.

För 230 dagar sedan var Fridolina Rolfö med och spelade hem ett brons till Sverige på VM i Nya Zeeland/Australien.

Sedan dess har den svenska storstjärnan saknats i landslagströjan på grund av en knäskada.

Men i EM-kvalpremiären mot England på Wembley, inför 63 248 personer, var 30-åringen tillbaka.

Blackstenius missade jätteläge

Arsenals Alessia Russo gav hemmalaget ledningen mitt i den första halvleken, men i den andra kunde svenskorna göra 1–1.

Med sin första bolltouch spelade nyligen inbytta Rosa Kafaji fram Rolfö som nickade in kvitteringen efter 64 minuter.

Sedan var det gästerna som var närmast segern. Stina Blackstenius kom helt fri bara minuter efter det svenska målet, men drog skottet utanför.

– Det var fysiskt väldigt tufft. En tuff match, men jag tycker vi står upp väldigt bra och jag tycker vi ska vara nöjda. Vi ska vara nöjda. En poäng är alltid en poäng, nu ska vi bygga vidare på det här, säger Rolfö.

Nästa vecka väntar nu Frankrike i en ny kvalmatch, då på Ullevi i Göteborg.