Zlatans Galaxy klart för kvartsfinal i MLS-slutspelet

Publicerad 2019-10-21

31 titlar i fem olika länder. I natt kom Zlatan Ibrahimovic, 38, ett steg närmare ännu en mästerskapspokal.

Efter 2–1 borta mot Minnesota är LA Galaxy klart för MLS-kvartsfinal.

– Vi ska krossa alla! säger Ibrahimovic.

Inför åttondelsmötet med Minnesota i MLS-slutspelet hade den svenske anfallaren sagt att en förlust kunde innebära ett farväl till elitfotbollen för honom:

– Det kan vara min sista match. Jag har ett kontrakt till 31 december. Jag respekterar det kontraktet. Om jag sen lämnar har ni mindre att skriva om. Om jag är kvar har ni mer. Så vi får se vad som händer.

Eftersom MLS-slutspelet 2019 är en ren cupturnering med enkelmöten stod allt på spel direkt för LA Galaxy borta mot Minnesota United på Allianz Field i St Paul i natt svensk tid.

Ibrahimovic inledde matchen bra för sitt Galaxy. Svensken hade en frispark tätt utanför efter bara två minuters spel innan hemmalaget Minnesota tog över stora delar av spelet och skapade ett par riktigt heta chanser.

Finske Robert Lod sköt bland annat över i ett jätteläge från nära håll.

Ibrahimovic, som långa stunder inte varit med i spelet, hade ett nytt distansskott strax utanför efter 30 minuter, men i paus stod det 0–0 åttondelsfinalen mellan Minnesota och LA Galaxy.

Missade friläge

Efter en bättre inledning av Galaxy i den andra halvleken tog gästerna ledningen i 70:e minuten genom Sebastian Lletget. Den tidigare West Ham-spelaren tog vara på läget efter att Ibrahimovic skjutit från nära håll och hans skott täckts av en Minnesotaförsvarare.

I 75:e minuten tog de femfaldiga mästarna Galaxy ett stort steg närmare kvartsfinal i MLS-slutspelet när Jonathan dos Santos vackert knorrade in 2–0 bakom Vito Mannone i Minnesotamålet.

Då hade den italienske målvakten i momentet innan gjort en jätteräddning på ett friläge från Zlatan Ibrahimovic.

Dramatiken ökade när hemmalaget reducerade till 1–2 genom slovaken Jan Gregus i 87:e minuten.

Men Ibrahimovics Galaxy red ut Minnesotas slutforcering och höll undan. Ett effektivare Galaxy, där Zlatan inte gjorde någon av sina större matcher, tog sig vidare till kvartsfinal.

Där väntar lokalkonkurrenten och vinnaren av MLS:s västra division, Los Angeles FC, i ett El Tráfico-derby tidigt på fredag morgon svensk tid.

Matchen i matchen i det mötet: ettan i MLS skytteliga, LA FC:s mexikanske superstjärna Carlos Vela, mot tvåan och hela ligans störste stjärna, Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan samlade laget

På LA Galaxys officiella Twitterkonto visas hur lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic efter slutsignalen samlade ihop sitt Galaxy i en ring mitt ute på planen och säger till sina medspelare:

– Det här var första steget. Det är bara början. Vi kommer inte stoppa mot något lag! Vi kommer fortsätta så här. Vi ska krossa alla. Kom igen nu!

Sportbladet sände Minnesota-LA Galaxy i samarbete med C More, som sänder alla matcher från Serie A, La Liga och MLS.