Mourinho: ”Krävs ett mirakel”

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

José Mourinho är alltid ärlig.

Men frågan är om Manchester Uniteds fans pallar höra den här sanningen?

– Det krävs nästan ett mirakel för oss att nå topp fyra i år, säger tränaren enligt Goal.

Manchester United sladdar betänkligt i ligan. José Mourinhos manskap ligger på sjundeplats i Premier League – redan 16 poäng bakom serieledande Manchester City. Till fjärdeplatsen, som garanterar Champions League, är det åtta poängs avstånd.

Mou: ”Ett tufft år”

Mourinho svarade under gårdagen på frågor om det tuffa tabelläget.

– Förra året var det fantastiskt av oss att sluta tvåa sett till kvalitén på vår trupp jämfört med andra lag som också kämpade om en topp fyra-placering, säger tränaren och fortsätter:

– Det här året så ställs vi mot större problem. Det bevisar det jag sa när säsongen började: det här kommer bli ett tufft år för oss.

”Krävs ett mirakel”

Det går inte att anklaga portugisen för optimism.

– Vi måste vinna så många poäng vi kan. Det krävs nästan ett mirakel för att nå topp fyra i år, säger han i en brasiliansk intervju enligt Goal.com

Senare förtydligade Mourinho sin kommentar:

– Om jag använde det ordet (mirakel), så var det inte så jag menade. Jag tror inte att vi behöver ett mirakel , men vi får inte slänga bort poäng som vi inte kan slösa med.

I helgen gick United bara 2–2 mot Southampton och efter matchen ska Mourinho ha kallat sin stjärnspelare Paul Pogba för ”ett virus”.

Foto: GLYN KIRK / AFP
Jose Mourinho
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM