Publicerad 2018-04-21

Emil Forsberg hade en minst sagt tuff eftermiddag.

Red Bull Leipzig åkte inte bara på en storförlust i mötet med Hoffenheim.

Dessutom fick svensken syna det röda kortet i början av den andra halvleken.

– Jag träffar motståndaren med armen när jag springer, säger Forsberg till Leipzigs hemsida.

Emil Forsberg och Red Bull Leipzig hade en minst sagt tuff eftermiddag hemma mot Hoffenheim. Laget hamnade i underläge med hela 3–0 efter den första halvleken efter mål av Mark Uth, Serge Gnabry och Pavel Kaderabek.

Och om den förta halvleken var tuff för Leipzig, så skulle det bli ännu tyngre i den andra halvleken. Emil Forsberg som startade matchen fick syna det röda kortet i inledningen av den andra halvleken. Forsberg hamnade i en löpduell med Hoffenheims Florian Grillitsch. Svensken hölls fast något och träffade sedan Grillitsch i ansiktet med armen då han försökte ta sig loss. Domare Tobias Welz tvekade inte utan drog upp det röda kortet för Forsberg.

– Dagens resultat och det röda kortet är bittert. Jag träffar motståndaren med armen när jag springer. Domaren borde ha blåst tidigare med tanke på att han drar i mig extremt mycket, säger Forsberg till Leipzigs hemsida.

Med en man mer hade Hoffenheim inga större problem att säkra segern och kunde till slut vinna med 5–2. I och med segern gick också Hoffenheim förbi Leipzig i tabellen upp på femte plats. Nu ser Emil Forsberg och company ut att missa Champions League till nästa säsong.