Fakta 4/9

Landskrona–Bunkeflo 0–1 (0-0)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-04

Matchen:

Bunkeflo drog det längsta strået i det viktiga Skånederbyt, men i ärlighetens namn var det kanske inte helt välförtjänt sett till spelfördelningen. Landskrona hade mycket boll trots att man fick mittfältsnavet Joakim Persson utvisad i slutet av första halvlek. Matchen såg länge ut att bli mållös men på en hörna från Erol Bekir i den 84:e minuten tajmade Imad Khalili bollbanan bäst och nickade in segermålet.

– Vi är otroligt glada för att ha Imad hos oss. Han är ödmjuk och duktig på alla sätt och vis och väldigt viktig för oss, säger assisterande Bunkeflo-tränaren Ulf Zeba.

Mål: 0–1 (84) Imad Khalili (Erol Bekir)

Varningar, Landskrona: Joakim Persson, Mikael Dahlgren. Bunkeflo: Daniel Sliper, Salif Jönsson.

Utvisning, Landskrona: Joakim Persson.

Domare: Patrik Berglund.

Publik: 3 186 (på Landskrona IP).

Landskrona:

Lee Baxter – Antti Okkonen, Andrew Kelly, Daniel Theorin (85), Mikael Dahlgren – Jörgen Pettersson, Joakim Persson, Ivo Pekalski (89) – Christoffer Carlsson (74), Pär Cederqvist, Matthias Eklund.

Avbytare: Christoffer Carlsson (74), Alvedin Nezirovac (85), Robin Wikman (89).

Bunkeflo:

Ola Svensson – Andreas Stridh, Darko Marasovic, Max Fuxberg, Richard Henriksson – Jens Nordström, Erol Bekir, Anders Ekelund, Daniel Sliper – Imad Khalili (89), Ken Hansson (71).

Avbytare: Salif Jönsson (71), Fredrik Jönsson (89), Marcus Nobell (88).

Örgryte–Sylvia 1–0 (1–0)

Matchen:

För tredje matchen i följd gjorde toppforwarden Ken Fagerberg ett avgörande mål och hans samarbete med Andreas Clarholm har visat sig vara viktigt för Örgryte. Idag räckte duons framfart till seger efter att Fagerberg skjutit in matchens enda mål i den 28:e minuten. Örgryte har inlett ett segertåg och utmanar nu på allvar om uppflyttningsplatserna till allsvenskan. Det kan de tacka firma Fagerberg/Clarholm för.

Mål: 1–0 (28) Ken Fagerberg (Andreas Clarholm)

Varningar, Örgryte: Robin Jonsson, Carlos Espinosa, Mentor Zhubi.

Domare: Lars Olsson.

Publik: 2 050 (på Valhalla IP).

Örgryte:

Dick Last – Christian Lindström (46), Robin Jonsson, Marcus Dahlin, Martin Strömberg – Alexandros Pappas, Alexander Mellqvist – Tommy Lycén (62), Andreas Clarholm, Boyd Mwila (82) - Ken Fagerberg.

Avbytare: Carlos Espinosa (46), Mentor Zhubi (62), Ivo Skiljo (82).

Sylvia:

Peter Karlsson – Armando Ibrakovic, Henric Andersson, Mikael Cupan, Fredrik Åström – Mikael Torin (46), Haris Dozo, Markus Hansson, Ibrahim Atiku – Andreas Friman (77), Stefan Persson.

Avbytare: Michael Kassayousef (46), Johan Roxström (77).

Dennis Ernst, fotbollsverige.se

GIF Sundsvall–Falkenbergs FF 1–0 (1–0)

Matchen:

Falkenberg stod inför en tuff match borta mot hemmastarka GIF Sundsvall. Bortalaget gjorde också vad de kunde för att rubba Sundsvall men lyckades inte få dit bollen och förlorade tungt med 1-0. Tränare Stig Kristensson var trots det belåten med sina mannars spel.

– Vi gör en väldigt stark match och pressar Sundsvall hårt i nittio minuter. Vi gör allt vi kan men lyckas inte sätta dit bollen, säger han.

Matchens enda mål kom efter en halvtimme. Efter en fast situation prickade anfallaren Johan Patriksson dit 1–0. Spelet var ganska tät och höll ett relativt högt tempo på Norrporten Arenas konstgräs. Värt att notera är att domare Zarko Kovacevic inte delade ut ett enda gult kort. Falkenberg ligger kärvt till i tabellen men Kristensson tror på sitt lag.

– Vi har spelat bra sista tiden och har vart i det här läget innan så vi vet vad som gäller, kommenterar han.

Nästkommande match har Falkenberg återigen en tuff match. Svårast möjliga då man möter IFK Norrköping på hemmaplan.

Målen: 1–0 (30) Johan Patriksson (Andreas Ingel).

Domare: Zarko Kovacevic.

Publik: 3 384.

GIF Sundsvall: Fredrik Sundfors – Mikael Lustig, Stefan Ålander, Patrik Eriksson Ohlsson (76), Abubaker Tabula – Andreas Ingel (64), Joel Cedergren, Tobias Eriksson, Arash Bayat – Johan Patriksson, Tarmo Neemelo.

Avbytare: Kali Ongala (64), Christian Söderberg (76).

Falkenberg: Tommy Naurin – Billy Berntsson, Jens Gustafsson, Patrik Lundgren, Tobias Nilsson – Johan Claesson, David Svensson, Robin Ganemyr – Björn Carlsson, Peter Vougt (67), Emir Kujovic.

Avbytare: Kristoffer Fagercrantz (67).