Hammarby föll tungt: ”En stor besvikelse”

Publicerad 2017-11-05

Hammarby jagade sin bästa tabellplacering sedan 2007.

Halmstad spelade för ära och heder. Resultatet: 1–3, med bud på mer.

– Vi är extremt besvikna. Det var inte så här vi ville avsluta säsongen, säger Hammarbys tränare Jakob Michelsen.

Hammarby jagade sin bästa placering i allsvenskan sedan säsongen 2007 då man slutade på en sjätteplats när redan superettan-klara Halmstad gästade Tele2 Arena.

Och det började bra. Muamer ”Mujo” Tankovic – som i den senaste matchen mot Sundsvall sågades brutalt av Cmores expert, Alexander Axén – satte dit ledningsmålet efter tolv minuter. Men Halmstad spelade upp sig och halvvägs in i halvleken nådde Aboubakar Keita högst på en hörna och nickade in kvitteringen.

Stark andra halvlek av Halmstad

Den andra halvleken var relativt jämn och chansfattig fram till minut 71. Då knoppade Halmstads Marcus Mathisen in ledningsmålet, och återigen var det hörna som föranledde målet.

Hammarby jagade sedan febrilt en kvittering, utan att få till några heta chanser. Istället kontrade Halmstad in 3–1 genom inbytte islänningen Tryggvi Haraldsson, till spridda burop från hemmafansen.

”Känns som en besvikelse”

Halläningarna, som sedan länge varit klart för superettan nästa säsong, hade sedan bud på fler mål, men Johan Wiland räddade hemmalaget som fick avsluta matchen med en man mindre sedan Birkir Saevarsson fått utgå med huvudskada och ”Bajen” redan förbrukat alla sina byten.

– Just nu känns det som en besvikelse, trots att vi gör vår bästa säsong placeringsmässigt på åtta år, sammanfattar Hammarbys tränare Jakob Michelsen säsongen.

Elva, elva och nu nia. Vad ska Hammarby göra för att ta nästa steg och bli ett topplag?

– Vi har en plan och vet vad vi måste jobba och vi vet på vilka positioner vi måste förstärka.

Halmstads tränare Igor Krulj var desto nöjdare.

– På det stora hela var det en mycket bra match av killarna, säger han.

I och med segern undvek Halmstad jumboplatsen i årets allsvenska. Hammarby passerades av Elfsborg och Sirius, men slutade trots fadäsen ändå nia, klubbens bästa placering i allsvenskan på åtta år då man tangerade noteringen från 2008.