Valencia gjorde drömmål när United vann mot Stoke

Publicerad 2018-01-15

Årets deppigaste dag och ösregn i Manchester – då gjorde United sitt bästa för att lätta upp stämningen.

Valencia slog till med ett drömmål med vänstern och Martial skruvade in en pärla med högern.

När United sedan gjorde 3–0 blev Stoke det första laget i Europas toppligor att släppa in 50 mål den här säsongen.

Victor Nilsson Lindelöf har de senaste matcherna startat som högerback för Manchester United. Men till matchen mot Stoke var kaptenen Antonio Valencia tillbaka från sin lårskada – och det med besked.

I den nionde minuten fick Valencia bollen av Pogba ute på högerkanten. Den extremt högerfotade högerbacken vek in i planen, tog sig förbi Tymon och skruvade in bollen – med vänsterfoten. Otagbart för Jack Butland i Stoke-målet.

Från läktaren fick Stokes nye manager Paul Lambert se hur hans lag sedan började äta sig in i matchen.

Pogba spelade fram

I den 25:e minuten fick anfallaren Choupo-Moting i princip öppet mål efter att Peter Crouch vunnit en luftduell mot De Gea i United-målet. Mittbacken Phil Jones kastade sig dock uppoffrande och lyckades avstyra i sista sekund.

I slutet av första halvlek var det dags för nästa drömmål. Antonio Valencia vann boll och passade Lukaku på högerkanten. Belgaren spelade vidare till Pogba som med en kylig passning hittade Martial i halvcirkeln utanför straffområdet. Den unge fransmannen fick gott om tid att sikta och curlade in bollen med högern bakom Butland.

Pogba har i sina 14 senaste matcher varit direkt inblandad i 14 mål (4 mål och 10 assist), rapporterar statistikkontot Opta Joe på Twitter.

Innan halvleken var slut fick Xherdan Shaqiri ett jätteläge att reducera. De Gea gjorde dock en fin räddning nere vid sin vänstra stolpe och i halvtid leder United med 2–0.

Visade styrka

Andra halvlek bjöd till en början inte på samma frenesi som första. Men efter drygt 70 spelade minuter tog Romelu Lukaku emot en boll från Martial vid straffpunkten. Uniteds centertank visade styrka när han sedan vände bort Stokes mittbackar och avslutade distinkt.

Samtidigt blev Stoke det första laget i Europas fem största ligor att släppa in 50 mål den här säsongen.

I den 86:e minuten fick Diouf två jättelägen att reducera efter att Smalling missbedömt en lyftning in i straffområdet. De Gea räddade i förstaläget innan Diouf sköt returen i burgaveln.

Matchen slutade 3–0 och United knappar därmed in tre poäng på City i tabelltoppen. Avståndet mellan lagen är nu tolv poäng.

Zlatan Ibrahimovic är skadad och väntas inte vara tillbaka i United-truppen förrän tidigast i månadsskiftet. Även Henrich Mchitarjan saknades i Manchester Uniteds trupp. Armeniern ryktas vara nära en övergång till Arsenal som en del i en bytesaffär mot Alexis Sánchez.

– Jag skulle ljuga om jag sa att det var ett helt och hållet taktiskt beslut. Det var helt enkelt ett val av de spelare som vi vet, just nu, är hundra procent fokuserade på Manchester United, sa José Mourinho före matchen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se