United vann med Zlatan på bänken – igen

Uppdaterad 2017-12-18 | Publicerad 2017-12-17

Manchester United kom undan med blotta förskräckelsen mot West Bromwich.
Men frågetecknen kring Zlatan Ibrahimovics status kvarstår.
Jose Mourinho valde att bänka svensken hela matchen – men lovar speltid till veckan.

Utspelade mot Manchester City i derbyt och bara en knapp seger mot Bournemouth i veckan gjorde att Manchester United kom till West Bromwich med en hel del frågetecknen.

Romelu Lukaku gjorde vad han kunde för att räta ut de som omger honom efter en svag period i ligan.

I den 27:e minuten nådde han högst på ett inlägg från Marcus Rashford och prickade in 1–0. Jesse Lingard ökade på till 2–0 bara åtta minuter senare när han sköt in bollen via West Bromwich-försvararen Ahmed Hegazy.

Där och då såg det inte ut som att matchen skulle få nytt liv, men Uniteds segerjakt blev allt annat än bekväm i andra halvlek.

Valde McTominay före

Gareth Barry reducerade med kvarten kvar i efterspel till en hörna och sedan ökade pressen från hemmalaget. Men närmare än en jätteparad av David de Gea kom man aldrig utan United höll undan till tre poäng.

– I 75 minuter kunde jag prata med familjen på läktaren för vi hade matchen under så mycket kontroll, men visst vill du vara negativ kan vi prata om sista kvarten där West Brom gör mål på hörna, där de är starkast i ligan, och matchen öppnar sig, säger José Mourinho i Viasat.

Segern bärgades återigen helt utan inblandning av svenskar. Victor Nilsson Lindelöf kom inte in trots skada på Antonio Valencia (där Marcos Rojo ersatte) och Zlatan Ibrahimovic förblev kvar på bänken även han.

Lovar speltid

Ibrahimovic har bara spelat 14 minuter – i derbyt mot Manchester City – sedan han ordinerades vila i slutet av november för att stärka upp muskulaturen kring det tidigare skadade knät och i veckan rapporterade The Sun att klubben fruktar att svensken inte ska bli helt återställd.

Mot West Bromwich var ”Ibra” uppe och värmde i omgångar men när José Mourinho skulle göra sina sista två byten valde han Anthony Martial och unge mittfältaren Scott McTominay.

I en interjvu med Viasat efter matchen slår dock Mourinho fast att det blir spel i ligacupen på onsdag mot Bristol.