”Hunger för hämnd – efter bussattacken”

Publicerad 2016-02-08

Zlatan lyfts till skyarna i Frankrike efter klassikern

Paris Saint-Germain vann Le Classique med 2-1 och Zlatan Ibrahimovic stod för en assist och ett mål.

I dag hyllas han i fransk press.

”Som alltid blev han avgörande”, skriver Maxifoot.

PSG såg till att etablera sin dominans i Frankrike ytterligare i går när Marseille stod för motståndet i franska Le Classique. Att PSG spelade borta på Stade Velodrome spelade ingen större roll när Zlatan Ibrahimovic gav huvudstadslaget ledningen redan i den tredje matchminuten.

Och även om Marseille kvitterade såg Zlatan till att assistera Angel Di Maria till segermålet 2-1 i andra halvlek.

I dag hyllas den stekhete svensken på nytt i fransk press.

”En avgörande pjäs”

I Frankrikes största sporttidning, l’Equipe, utses svensken till matchens bästa spelare med en åtta i betyg på den tiogradiga skalan.

”Han firade sitt mål som en galning, sprang till mittcirkeln för att krama sina lagkamrater, visade sin vilja att vinna, sin hunger för hämnd. Det verkade som att Zlatan Ibrahimovic tändes av attacken på PSG:s spelarbuss, och hans svar var omedelbart. Tog stort defensivt ansvar och vägrade förlora dueller”, lyder l’Equipes motivering till rubriken ”Reta inte upp Zlatan”.

Hos Footmercato får svensken en sjua i betyg med motiveringen:

”Han inledde sin match perfekt genom att göra mål. Tog sedan viktiga defensiva uppgifter. Svensken ger bollen till Di Maria för PSG:s andra mål. En avgörande pjäs i matchen”.

21:a målet

Hos Maxifoot får Zlatan en ny åtta, med motivering:

”Ibrahimovic tystade Velodromen. Redan från början av matchen hade PSG monopol på bollen och Zlatan gjorde mål på fin assist från Maxwell redan i tredje minuten. Svensken var opportunistisk och var en nyckel i PSG:s speluppbyggnad under matchen. Brände en jättechans efter en timmes spel. Men, som alltid, blev han avgörande när han senare passar Di Maria till segermålet”.

I Le Parisien får Zlatan nöja sig med en sjua med motiveringen:

”PSG gör två mål tack vare Ibra och Di Marias individuella talang. Svensken var väl positionerad för att göra sitt 21:a mål för säsongen redan i tredje matchminuten”, skriver huvudstadstidningen.

ONSDAG 21.05: Se PSG-Lyon i Franska Ligacupen – exklusivt och gratis på sportbladet.se. I samarbete med Expekt.