Arsenal såg länge ut att bli nollade hemma mot Huddersfield.

Då klev Torreira fram och avgjorde med en cykelspark.

Samtidigt har Unai Emery en mittbackskris att lösa inför nästa Premier League-match.

Arsenal FC

Det var en grinig matchstart på Emirates där båda lagen drog på sig sammanlagt sju gula bara under den första halvleken.

Mindre händelserikt var det i målprotokollet.

Arsenal fick ett par bra lägen genom Pierre-Emerick Aubameyang och Alexandre Lacazette, men bollen ville inte in. Unai Emery gjorde därför ett dubbelbyte redan i halvtid och kastade in Alex Iwobi och Henrikh Mhkitaryan.

Men det var Lucas Torreira som blev matchhjälte.

Avgjorde med sent konststycke

Med fem minuter kvar att spel krånglade Aubameyang till sig bollen i straffområdet – men anfallaren befann sig i ett dåligt läge. Då chippade han in bollen till en fristeånde Torreira som bjöd på en cykelspark. Jonas Lössl var chanslös mellan stolparna och 1–0 var ett faktum.

Med sju minuters tilläggstid fick matchen ytterligare nerv då Huddersfield jagade kvittering – men Torreiras mål blev det enda i matchen.

Emerys brist på mittbackar

Matchbilden var inte Unai Emerys enda huvudvärk – Arsenaltränaren har nu en mittbackskris att lösa.

Sokratis drog på sig en avstängning efter en klumpig tackling som gav gult kort, Shkodran Mustafi byttes ut med en potentiell skada och Rob Holding missar redan resten av säsongen med en knäskada.

Dessutom är Laurent Koscielny precis tillbaka efter en allvarlig skada.

Segern mot Huddersfield innebär att Arsenal går upp i topp fyra med sina 34 poäng. På torsdag väntar Qarabag i Europa League följt av söndagens bortamatch mot Southampton i Premier League.