”Skönt att sätta danskarna på plats”

avJohan Flinck, Per Bohman

HERNING/STOCKHOLM

Hans landsmän var kaxiga inför matchen.

Efteråt var det Anders Christiansen som fick sista ordet.

– Skönt att sätta danskarna på plats. Dansk media hade målat upp det här som en walkover för Midtjylland, säger han till Sportbladet.

I dansk press var optimismen stor inför returen mellan FC Midtjylland och Malmö FF. Danskarna fick med sig 2–2 borta mot Malmö FF efter en sen upphämtning och de flesta väntade sig att Midtjylland skulle gå vidare enkelt.

Anders Christiansen, MFF:s mittfältsstjärna, störde sig på sina landsmän. Men efter en disciplinerad, och solklar, 2–0-seger var det i stället MFF som fick sista ordet.

– Skönt att sätta danskarna på plats. Dansk media hade målat upp det här som en walkover för Midtjylland. De skulle bara vinna och var det bättre laget med mer kvalitet. Nu fick vi sätta Malmö på den danska kartan, säger ”AC”.

”Har inte koll på svensk fotboll”

Han får medhåll av Sören Rieks:

– Jag håller med. Dansk media har inte koll på svensk fotboll. Så det här kändes bra.

Målskytten Marcus Antonsson uttryckte sig kärnfullt:

– Sett över två matcher är det inget snack.

AC: ”Overkligt”

I det stora hela leker livet för Anders Christiansen som i dagarna blev uttagen till danska landslaget.

– Det är overkligt. För tre månader sen satt jag på bänken i Belgien. Då var det inte roligt att spela fotboll. Nu står man här och kvalificerat sig för Europa och ännu inte förlorat en match i kvalet. Vi slår ut danska mästarna. Och så ska jag bli pappa i dagarna. Det är fantastiskt.

Lottningen till gruppspelet i Europa League genomförs fredag 13.00.

ARTIKELN HANDLAR OM