Anklagas för sexuellt ofredande – bara dagar innan VM

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Argentinas landslag chockas av anklagelserna mot förbundskaptenen Jorge Sampaoli.

Inhemsk radio uppger att 58-åringen ska ha förgripit sig på en kvinnlig kock under landslagets förberedande träningsläger utanför Buenos Aires.

Samtidigt nekar det argentinska förbundet och Sampaoli till anklagelserna.

På lördag den 16 juni inleder Argentina sitt VM-äventyr, då står Island som premiärmotståndare.

Innan avresan till Ryssland har landslaget varit på samling i Ezeiza, utanför Buenos Aires. Uppladdningen har varit allt annat än lyckad. Båda de inplanerade träningsmatcherna mot Nicaragua och Israel har ställts in – och nu skakas landslaget av en kontroversiell anklagelse mot förbundskaptenen Jorge Sampaoli.

Enligt den argentinska radiokanalen Radio Mitre ska han har förgripit sig sexuellt på en anställd kock vid landslagets träningsanläggning.

Försöker muta kvinnan

– Ett opassande uppträdande gentemot en kock som arbetar där förekom från landslagets huvudtränare, ska journalisten Gabriel Anelo ha sagt i radiokanalens sändning.

Han hävdar även att det argentinska fotbollsförbundet AFA ska ha försökt köpa kvinnans tystnad för en stor summa pengar.

– AFA försöker med all kraft de kan tvinga denna kvinna att inte framföra sina anklagelser. Men alla personer som jag har pratat med bekräftar att det har inträffat, säger Gabriel Anelo.

Finns ingen polisanmälan

Flera inhemska medier skriver att ingen polisanmälan har lämnats in. Tidningen Clarín rapporterar om en stor ilska i det argentinska landslaget.

Det är galenskap - fullständigt nonsens. Jorge Sampaoli säger ännu ingenting, men så går tongångarna runt honom”, uttrycker sig tidningen.

Samtidigt skriver de att Sampaoli och förbundet har kopplat in sina advokater i ärendet.

Foto: TT
Jorge Sampaoli och argentinska landslaget anlände i helgen till Ryssland.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Albin Ekdals lag i VM-elvan – ta ut ditt lag på manager.aftonbladet.se 00:51