Publicerad 2018-05-12

Bara två mål på 17 ligamatcher.

Men hemma mot Athletic Bilbao fick John Guidetti måljubla igen.

Detta efter en prakttavla av målvakten Kepa Arrizabalaga.

Han har inte direkt öst in mål i ligan sedan klubbytet från Celta Vigo till Alavés.

Men i dag kunde John Guidetti dansa loss vid sidlinjen efter att ha slagit in sitt tredje mål för säsongen mot Athletic Bilbao i den 43:e minuten.

Eller ”slagit in” kanske var att ta i.

Den svenske landslagsanfallaren höll sig påpassligt framme och stressade men fick, i ärlighetens namn, bollen rakt på sig när målvakten Kepa Arrizabalagas skulle passa bollen vidare till en lagkamrat.

Guidetti kunde bara se på när bollen studsade via Arrizabalaga in i det tomma målet.

Utbytt i andra halvlek

”Fullträffen” var Guidettis tredje för säsongen. Tidigare har han bland annat gjort mål mot Barcelona då han sköt in bollen med stödjebenet.

Alavés utökade ledningen till 2–0 i den andra halvleken när Munir slog till med en perfekt frispark med vänsterfoten rakt upp i krysset.

Guidetti byttes ut i den 77:e minuten i en match som till sist slutade med 3–1-seger för Alavés.

På tisdag tar Janne Andersson ut den svenska VM-truppen, då väntas Guidettis namn finnas med i forwardsuppsättningen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se