Dömer ut Lindelöf efter Barça-ryktet

Liverpool-legendaren: ”Låt oss vara ärliga...”

avAndreas Käck

Publicerad:

Barcelona uppges intresserat av Victor Nilsson Lindelöf.

Märkligt, tycker Liverpool-legendaren Steve Nicol.

– Lindelöf är en medelmåttig back, säger han.

Tidigare i veckan kom sensationella uppgifter om att Barcelona, efter att ha gått bet på 19-årige jättelöftet Matthijs de Ligt, riktat om siktet mot svenske Victor Nilsson Lindelöf.

– Lindelöf jagas av en stor europeisk klubb. Men det är upp till Manchester United om han ska lämna eller inte, sa ”Vigges” agent Hasan Cetinkaya, utan att nämna Barça specifikt.

”Är Barças policy”

Spanske fotbollsexperten Sid Lowe ställer tveksam till idén om att värva Lindelöf. Speciellt med tanke på att storklubben samtidigt uppges vilja lägga stora summor pengar på anfallsstjärnor som Antoine Griezmann och Neymar.

– Det Barça behöver på backsidan är spelare som inte kostar speciellt mycket och som inte blir sura om de får för lite speltid. Barças policy vad gäller backar är att slussa in billiga talanger snarare än att köpa dyra startspelare, säger han till ESPN.

”Ingen van Dijk”

Steve Nicol – som gjorde över 300 matcher i Liverpool mellan 1981 och 1994 – håller med.

– Lindelöf-ryktet känns orimligt. Det Sid Lowe säger känns mer rimligt. Det är så Barça måste agera, slussa in talanger. När du slussar in dem får de erfarenhet. Lindelöf har redan erfarenhet; han spelar för sitt landslag, han spelar i Premier League – men han är en medelmåttig back. Det finns en anledning till att United släppte in över 50 mål i fjol. Han spelade i 30 av de Premier League-matcherna. Han är ingen Virgil van Dijk, eller hur? Låt oss vara ärliga, säger Steve Nicol.

Foto: Stu Forster / Getty Images Europe
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM