Zlatan Ibrahimovic målskytt igen

Publicerad 2019-09-02

LA Galaxy var på jakt efter viktiga poäng i slutspelsjakten.

Men de tungt föll efter en galen avslutning mot Seattle Sounders, trots att Zlatan Ibrahimovics målsuccé fortsätter.

Matchen mellan Gustav Svenssons Seattle och Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy i amerikanska MLS blev en riktig målfest. Trots ännu ett mål av Ibrahimovic var det Svensson som kunde jubla efter slutsignalen. Seattle stod då som vinnare med 4–3.

Halvchanserna avlöste varandra under de första 45 minuterna, utan att de riktigt heta möjligheterna dök upp. Då, precis före halvtidssignalen, kunde Seattles Raúl Ruidíaz lugnt rulla in 1–0 i öppet mål.

23:e målet för säsongen

Hemmalaget utökade till 2–0 mitt i andra halvlek innan Zlatan Ibrahimovic på allvar presenterade sig. Efter en hörna kunde svensken nicka in sitt 23:e ligamål för säsongen, svenske storstjränan har nu nätat i sex raka matcher. Hans målnick förenklades av att Gustav Svensson störts av sin egen målvakt Stefan Frei och inte kom upp i nickduellen med sin landsman.

Men Svensson fick sista ordet i svenskmötet. Under sista kvarten bjöds publiken på fyra mål, och till hemmasupportrarnas glädje höll Seattle alltså undan och vann. Laget klättrade i och med segern upp till andra plats i MLS västra konferens, LA Galaxy ligger kvar på sjätteplatsen.