Malmö FF spelade oavgjort mot Östersund

Publicerad 2019-07-28

En ful tackling av Östersunds Mensiro gav Malmö FF en halvtimme med en man mer.

Trots det kunde de inte mäkta med att ta tre poäng – för fjärde gången på fem matcher.

– En vanlig dag gör vi kanske 3-4 mål på en sån här match men de hade en jäkligt vass målvakt, det får man ge dem, säger Oscar Lewicki till C More efter matchen.

Malmö FF

Malmö har en imponerande svit i år. 20 allsvenska matcher utan förlust. Senaste förlusten kom den 6 april i mot GIF Sundsvall i den andra omgången. Men de har också en mindre imponerande svit de senaste fem matcherna. På de matcherna har skåningarna spelat fyra oavgjorda och tappat åtta poäng mot de jagande stockholmslagen.

Det bygger upp för en spännande sista halva av säsongen – säkerligen mycket mer spännande än vad Malmö hade önskat.

Trots den jämna toppen i allsvenskan valde Uwe Rösler att rotera hela sex spelare i startelvan jämfört med europamatchen. Stjärnorna Rosenberg, Rieks, Bengtsson och Christiansen vilade. In kom i stället Rakip, Molins, Berget och Innocent.

Den första halvleken var hårt präglad av värmen. Det verkade inte påverka Marcus Antonsson nämnvärt som sprang som om det bara vore 15 grader varmt ute.

Till den andra halvleken byttes Malmös målvakt Johan Dahlin ut skadad. Marcus Antonsson fortsatte springa och sprang till sig ett friläge redan en minut in på den andra halvleken.

Tappar i tabellen

Men Östersund var det enda laget som hade en boll i nät. Mensiro nickade in 1–0 efter en hörna, trodde han. Linjedomaren dömde bort målet efter att Ayesh skymt sikten för inhoppande malmömålvakten Dusan Melicharek.

I den 57:e minuten byttes Anders Christiansen in. En minut senare drog Mensiro på sig sitt andra gula kort när han kapade dansken med sulorna först.

– Det är riktigt tufft att spela med en man mindre mot ett topplag som Malmö. Vi fick bara fokusera på att kriga och blockera skott, säger Östersunds Curtis Edwards till C More efter matchen.

Ett ordinarie innermittfält och en man mer på planen med en halvtimme kvar. Där och då talade det mesta för Malmö FF.

Men Östersund, och framförallt målvakten Aly Keita, lyckades stå emot Malmö FF hela vägen i mål. Matchen slutade 0–0 och delar Malmö FF och AIK serieledningen. Samtidigt jagar Djurgården en poäng bakom – med en match mindre spelad.

– Jag tyckte att vi hade ganska bra koll på dem och skapade otroligt mycket offensivt. En vanlig match gör vi kanske 3-4 mål på en sån här match men de hade en jäkligt vass målvakt, det får man ge dem, säger Oscar Lewicki till C More efter matchen.