Kaosscener utbröt i Serie A-matchen Lecce–Cagliari i syd-Italien på måndagen.

Cagliaris svenske målvakt Robin Olsen fick rött kort i slutet av matchen.

Efter det kunde Lecce kvittera till slutresultatet 2–2 på stopptid.

”Ber om ursäkt”

Den 29-årige skåningen skriver själv på sociala medier om det inträffade.

”Det var ett olyckligt slut på matchen, vilket jag så klart ber om ursäkt för, till mina lagkamrater, mina tränare och våra fans! Jag ville aldrig lämna dem ensamma i den här matchen, vi var nära de tre poängen efter en bra laginsats ... Det kommer nya matcher och jag kommer att göra allt jag kan föra att stötta mitt lag som alltid”, skriver han.

Gästerna från Sardinien hade ledningen med 2–0 i matchen till nio minuter återstod.

Då räddade Fabrizio Cacciatore ett baklängesmål med handen, Cagliari-försvararen fick rött kort och Gianluca Lapadula kunde sätta straffen.

Flera knuffar

Robin Olsen blev märkbart besviken och greppade bollen för att skjuta i väg den, samtidigt som Gianluca Lapadula ville ta bollen ifrån honom för att få igång en snabb avspark i mittcirkeln.

De båda spelarna delade ut flera knuffar mot varandra och båda visades ut.

Med tio mot nio spelare på plan kunde sedan Marco Calderoni kvittera för Lecce i den 91:a minuten.

– Robin gjorde ett misstag men att sätta honom vid skampålen efter matchen gör ingen nytta. Det är en seriös kille och kanske blev han provocerad och därför reagerade som han gjorde. Vi kommer att tala om det enskilt. Det är sådant som händer även om det inte borde göra det, säger Cagliaris huvudtränare Rolando Maran.

Bortalagets två mål gjordes av Joao Pedro och Radja Nainggolan.

Cagliari ligger fyra i Serie A, Lecce är på 17:e plats precis ovanför nedflyttningsstrecket i tabellen.