Lindelöf hyllas efter United-debuten

Manchester United krossade LA Galaxy

Uppdaterad 2017-07-17 | Publicerad 2017-07-16

Han värvades för nästan 400 miljoner.

I natt gjorde Victor Nilsson Lindelöf, 22, debut för Manchester United – och hyllades rejält för sin insats när laget krossade LA Galaxy med 5–2.

– Han imponerar verkligen med bollen, skriver Manchester Evening News journalisten Samuel Lockhurst.

Man United är just nu på försäsongsturné i USA. Första stoppet på resan blev Los Angeles och LA Galaxy.

Lindelöf fick börja matchen på bänken men blev inbytt efter paus. Då ledde United redan med 3–0 efter bland annat två mål av Marcus Rashford.

Missade öppet mål

Även Lindelöf var nära att bli målskytt. I den 66:e minuten brände han ett jätteläge när han missade öppet mål.

Bara minuten senare satte Henrich Mchitarjan 0–4 innan Anthony Martial avslutade målskyttet för Uniteds del med sitt 0–5-mål.

Lindelöfs insats var dock inte utan misstag. Svensken blev rejält bortdribblad av Giovani Dos Santos när Galaxy reducerade till 1–5.

”Kanske Zlatan kan återhämta sig”

Uniteds tränare José Mourinho var nöjd med lagets insats och passade efter matchen på att återigen spä på ryktena om Zlatan Ibrahimovics framtid i klubben.

– Jag är nöjd med insatsen. Lukaku var briljant även om han inte gjorde mål i dag. Vi har riktigt bra anfallare och vem vet, kanske kan Zlatan återhämta sig och ansluta under andra halvan av säsongen.