Tyska inhoppare sänkte Norge

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-24

Vann med förkrossande 4-0.

Norge hade inte mycket att komma med i den första matchen i dam-EM mot Tyskland. Tyskorna, med sex EM-guld, vann med 4–0 efter tre mål i slutet av två pigga inhoppare, Anja Mittag och Fatmire Bajramaj.

Norge kom till damfotbollens mästerskap i Finland med gott självförtroende efter 1–0-seger mot Sverige i genrepet. Men Norge var helt enkelt inte tillräckligt bra mot ett piggt Tyskland. Ett rättvist ledningsmål kom i den 33:e minuten på straff. Linda Bresonik fick chansen från elva meter, Norges duktiga målvakt Ingrid Hjelmseth var på bollen men lyckades inte hålla den.

Norge kom upp i några kontringar i den andra halvleken men utan resultat. Och det var efter ett norskt friläge som matchen avgjordes. Cecilie Pedersen fick fritt fram mot Nadine Angerer i den 89:e minuten men skottet var tamt. Tyskland kontrade snabbt och Anja Mittag frispelade Fatmire Bajramaj som satte bollen i öppet mål.

Mittag, inbytt i den 86:e minuten, gjorde sedan 3–0 och Bajramaj (kom in i 66:e) satte 4–0 mot uppgivna och trötta norskor.