Celiks mål-4-verkeri när Häcken krossade Brage

Häcken körde över Brage.

Utklassning från Häcken.

Målfyrverkeri från Mervan Celik.

– Bollen går in just nu, säger fyramålsskytten till C More när Brage kördes över.

Allsvenske skyttekungen Paulinho började på bänken när Häcken tog emot Brage i cuppremiären.

Då visade Mervan Celik att det finns fler än brassen som har målkänsla i Häcken.

28-åringen gjorde bara ett mål i fjol i allsvenskan men nu slog han till med fyra(!) mål när Häcken, allsvensk femma i fjol, utklassade Brage, sexa i superettan i fjol med hela 6-1.

Äkta hattrick

Celik gjorde ett äkta hattrick då han gjorde 1–0 (nick), 2–0 (friläge) och 3–0 (distansskott) i första halvlek inom loppet av 17 minuter.

Sedan chiplobbade Erik Friberg snyggt in 4–0 på stopptid i första halvlek.

– Bollen går in just nu. Det är skönt för mig. Vi gör mål på våra chanser, säger Celik till C More redan i pausen.

Efter att Anton Lundin reducerat till 4–1 i den 54:e minuten satte Celik sitt fjärde mål minuten senare på en retur.

Paulinho, som kom in direkt efter paus, gjorde sedan 6–1 efter en timmes spel.
Det resultatet stod sig matchen ut och Häcken fick alltså en smakstart i cupen.

I övriga matcher med avspark klockan 14 vann Örgryte hemma mot Norrby med 2–0, BP åkte ner och slog Rosengård med 3–1 och AIK vann med 1–0 mot J-Södra.