Efter turbulensen – Barca slog Juventus med 3–0

Uppdaterad 2017-10-03 | Publicerad 2017-09-12

Efter en stormig sommar fortsätter Barcelona att visa klass i säsongsupptakten.

I CL-premiären mot Juventus vann man med 3–0 – sedan Lionel Messi stått i händelsernas centrun.

Anfallaren gjorde dubbla mål – men varnades också sedan han tagit tag i domaren.

– Jättebra att det ger en varning, inte minst att det är till en etablerad spelare som Messi, säger Lasse Lagerbäck i Viasats sändning.

Det har varit en minst sagt stormig sommar för FC Barcelona.

Anfallsstjärnan Neymar lämnade för PSG, laget blev överkörda av Real Madrid i supercupen, supportrarna har klagat över uteblivna nyförvärv och förre presidentkandidaten Augusti Benedito har startat en namninsamling för att få bort den sittande klubbledningen med Josip Bartomeu i spetsen.

Men det som verkligen skakat om Barcelona är förra helgens uppgifter från Onda Cero att superstjärnan Lionel Messi planerar att lämna klubben gratis nästa sommar.

Flyttryktena dementerades direkt av Barcelona, men klart är att den katalanska klubben varit en klubb i disharmoni den senaste tiden. Men det har inte märkts i La Liga.

1–0 strax före paus

Tre ligamatcher har gett tre vinster och ligaledning, och i Champions League-premiären mot Juventus tog man en ny tung seger på hemmaplan under tisdagskvällen.

Efter att Juventus skapat de hetaste chanserna i första halvlek satte Messi ledningsmålet strax före halvtid efter fint väggspel med Luis Suarez.

Tidigt i den andra halvleken var Messi sedan nära att dubbla ledningen, men hans vänsterskott tog denna gång i stolpen.

Varnad efter domarkontakt

Kort därefter varnades argentinaren sedan han tagit tag i domaren när han ville se ett kort på en Juve-spelare.

Messis varning diskuterades i Viasats studio efter matchen, och Sportbladets Erik Niva hade en möjlig förklaring till anfallarens agerande.

– Ska man hitta någon analys så kan det vara att Messi försöker hitta en tydligare ledarroll, vilket kanske även innefattar kommunikation med domaren.

Lasse Lagerbäck i Viasat-studion gillade inte Messis närkontakt med domaren.

– Jag tycker det är jättebra att det ger en varning, inte minst att det är till en etablerad spelare som Messi. Låt domaren sköta jobbet, säger han i Viasats sändning.

Första målen mot Buffon

Messi, verkligen i händelsernas centrum denna kväll, lät sig inte nedslås av det gula kortet. I den 56:e minuten spelade han in bollen mot mål från högerkanten, och sedan bollen studsat ut i straffområdet satte Ivan Rakitic 2–0.

Och Messi var inte klar där. I den 69:e minuten gjorde han sitt andra mål för kvällen, och sitt andra mål på Gianluigi Buffon någonsin. Inför matchen mot Juventus hade anfallsstjärnan nämligen inte lyckats näta mot den italienske målvaktsveteranen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.