Straffade Houston

Publicerad 2019-04-20

Zlatan Ibrahimovic nätade för femte matchen i rad mot Houston Dynamo.

Efter segern riktade han kritik mot domarna efter VAR-beslut.

– MLS kanske kommer straffa mig, men jag är MLS, så oroa er inte över det, säger Zlatan enligt AP.

Sviten sitter i. Zlatan har fortfarande inte gått mållös från någon match den här säsongen.

I natt fick han återigen chansen från straffpunkten – där han varit tvärsäker. Mot Portland i början av månaden bjöd han på en klassisk Panenka-delikatess, och senast mot Philadelphia bombade han in en stenhård straff.

Den här gången var målvakten på Zlatans hårda straff vid högra stolpen men kunde inte stoppa den från att gå in.

Houston kvitterade i början av andra halvleken, också det på straff efter VAR-beslut. Vilket Ibrahimovic kritiserade efter matchen.

– MLS kanske kommer straffa mig, men jag är MLS, så oroa er inte över det, säger Zlatan enligt AP-journalisten Greg Beacham.

Hade lägen att avgöra

I 73:e minuten fick Zlatan ett bra läge att avgöra men lyckades inte med nicken som var tänkt att segla över målvakten in i bortre. Och fem minuter senare hade han en annan nick som strök precis utanför bortre stolpen.

– Jag kommer inte ihåg att jag såg Zlatan så här frustrerad i United eller PSG, sa expertkommentatorn i Strive Sports sändning efter alla missar.

Det blev inte Zlatan som frälste Galaxy. Diego Polenta nådde högst på en hörna och nickade in slutresultatet 2–1 i 88:e minuten.

Los Angeles Galaxy ligger efter sju matcher på andra plats i tabellen, en poäng efter lokalkonkurrenten Los Angeles FC, som dock har en match mer spelad.

Adam Lundqvist, tidigare i Elfsborg, spelade hela matchen på sin vänsterbacksplats i Houston.

Alla matcher i MLS sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)