Kalmar vände efter straffkaos och drömmål

Publicerad 2019-09-14

Tre straffar, ett rött kort och ett drömmål.

Kalmar tog tre livsviktiga poäng efter Nils Frölings succéminuter.

– Jag fick en makalös träff, wow vilken känsla, säger matchhjälten.

Kalmar och Östersund är båda i stort behov av poäng för att inte bli indragna i bottenstriden på allvar. Hemmalaget Östersund fick problem i den 30:e minuten efter att Dino Islamovic fällt Nils Fröling och domaren pekat på straffpunkten och gett anfallaren rött kort.

– Det är en helt sjuk utvisning, säger Simon Kroon till C More.

Fröling, som är ordinarie straffskytt, tog inte straffen eftersom han själv blev fälld. I stället lämnade han över den till Alexander Jakobsen som dock sköt över.

Mindre än tio minuter senare kom en, till synes, tveksam straff åt andra hållet efter att Kroon gått ner i straffområdet. Östersundspelare klev själv fram och satte 1-0 trots en man mindre.

”Inget dumt mål”

I den 72:a minuten var det dags igen. Kalmar fick sin andra straff i matchen och den här gången tog Fröling han om den och 1-1 var ett faktum.

Tolv minuter senare slog Fröling till igen med en drömträff som innebär tre viktiga poäng för Kalmar.

– Det är inget dumt mål alltså. Jag fick en makalös straff, wow vilken känsla, säger matchhjälten, säger Fröling till C More och fortsätter:

– Det är så otroligt skönt att vi kan få den där trepoängaren så att vi kan lyfta lite i tabellen. Det känns lite tryggare.