Jansson och Leeds utslagna – Derby till finalen

Uppdaterad 2019-05-16 | Publicerad 2019-05-15

Pontus Jansson, 28, och Leeds kommer inte spela i Premier League nästa säsong.

Laget tappade ledningen och förlorade hemma med 4-2 mot Derby.

– När vi låg under med 1–0 sa jag till mina spelare att ingen tror på oss, säger Frank Lampard.

Leeds United hade med sig en 1-0-seger inför returmötet mot Derby County hemma på Elland Road. Svenske landslagsmittbacken Pontus Jansson missade första matchen på grund av en skada. Leeds-tränaren Marcelo Bielsa erkände efteråt att det var osäkert om Jansson skulle hinna bli spelklar eller inte.

Men Jansson fick se matchen från bänken.

Inbytte målskytt direkt

Leeds tog ledningen genom Stuart Dallas efter 25 minuter. Men Derby kvitterade i den allra sista sekunden av den första halvleken genom inbytte Jack Marriott – som hade varit på planen i mindre än en minut – efter kommunikationsmiss mellan försvaret och målvakten. I den andra halvleken satte Derby två snabba mål. Först genom Mason Mount och sedan drog Leeds lagkapten Liam Cooper på sig en klumpig straff och Harry Wilson utökade till 3-1.

Men dramat var inte slut där.

Kalvin Phillips satte dit reduceringsmålet och började jaga en kvittering, men lyckades aldrig. Leeds tappade bollen vid mittplanen, Derby kontrade och Jack Marriott chippade snyggt över en chanslös Casilla. Hemmalaget orkade inte resa sig och bortalaget vann matchen med 4-2 och sammanlagt 4-3.

Nu ställs de mot Aston Villa i finalen på Wembley 27 maj. Den matchen är även känd som “miljardmatchen”, eftersom det står så mycket pengar i potten. Vinnaren där får spela i Premier League kommande säsong.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se