Barcelona föll i galna matchen

Publicerad 2024-01-27

Barcelona vände 0–2 till 3–2 mot Villarreal men sedan vände bortalaget.

Xavi rasade över en utebliven straff efter matchen som slutade 3–5.

– Fjärdedomaren säger till och med till mig att det är en solklar straff, säger tränaren.

– Det är skamligt, ropade Xavi in i en tv-kamera efter en VAR-granskning i den andra tilläggsminuten.

Hans Barcelona ansåg sig då berövat på en straff vid ställningen 3–3, efter att bollen tagit på Villarreal-mittfältaren Santi Comesañas arm i straffområdet.

Efter den situationen föll Barcelona ihop.

Galen övertid

I den nionde tilläggsminuten bjöd laget på taffligt spel med bollen i eget straffområde, vilket ledde fram till att Alexander Sörloth fick ett helt öppet läge.

Norrmannen stötte in 3–4 och Villarreal-spelarna kunde lägga sig i en tv-puckshög och fira. Sedan satte José Luis Morales 3–5-målet i tolfte tilläggsminuten.

Xavi, som hänger löst på tränarbänken, var rasande efter matchen. Han förstod inte varför Barcelona inte fick straff efter VAR-granskningen på tilläggstid.

– De kommer säkert straffa mig nu. Men titta på det själva. Det är matchavgörande. Fjärdedomaren säger till och med till mig att det är en solklar straff. Jag vill inte snacka om det mer, bilderna finns där, säger Xavi till DAZN.

Barça vände först

Villarreal ledde matchen med 2–0 när Barcelona vände på elva minuter i mitten av den andra halvleken.

Men efter Eric Baillys självmål kvitterade Gonçalo Guedes till 3–3 i den 84:e minuten innan Villarreal avgjorde under den dramatiska tilläggstiden.

Real Madrid leder

Tidigare under lördagen vann Real Madrid borta mot Las Palmas.

Precis som ”Los Blancos” gjort många gånger tidigare under säsongen vände man ett underläge till seger. Aurélien Tchouaméni avgjorde med sitt 2–1-mål i den 84:e minuten.

Real Madrid toppar La Liga två poäng före Girona och tio poäng före Barcelona.