Morata debuterade för Chelsea – men Bayern München starkast

Publicerad 2017-07-25

Chelseas rekordvärvning Alvaro Morata har debuterat i sin nya klubb.

Spanjoren blev mållös när Bayern München rivstartade och slutligen vann med 3–2.

Försäsongsmatcherna mellan de europeiska storklubbarna avlöser varandra runt om i världen. I International Champions Cup i Singapore möttes under tisdagen Chelsea och Bayern München, och endast ett lag var på tårna inledningsvis.

Redan efter sex minuter rann Bayerns högerback Rafinha igenom och placerade in 1–0 med högerfoten. Det målet följdes upp sex minuter senare när Thomas Müller volleysköt in tvåan, efter fint förarbete på vänsterkanten av Franck Ribery.

21-årig dansk i Chelsea-försvaret

En kalldusch för Chelsea, om än i en träningsmatch, som uppträdde virrigt i försvarsspelet.

Men det var inte slut där. I den 27:e minuten kom även 3–0 sedan Müller gjort sitt andra mål för dagen.

Chelsea ställde upp med ett stjärnfyllt lag, sånär som på några positioner. I mittförsvaret fick den 21-årige dansken Andreas Christensen chansen från start, medan den 20-årige ivorianen Jeremie Boga startade på det offensiva mittfältet.

Morata fick debutera

Efter den tunga starten jobbade sig Chelsea in i matchen. Precis innan halvtidsvilan reducerade Marcos Alonso med ett stenhårt vänsterskott.

Efter dryga timmen fick Chelseas anfallsvärvning Alvaro Morata göra debut för klubben. Spanjoren, som uppges ha kostat 760 miljoner kronor, bytte då av Boga.

Morata själv blev mållös, men fick från nära håll se Michy Batshuayi reducera till slutresultatet 3–2 på hörna i den 85:e minuten.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se